Gör ditt första fallskärmshopp hos oss

Söderhamns fallskärmsklubb har mer än 40 års erfarenhet av fallskärmshoppning

Köp presentkort på tandemhopp

Tandemhoppning är perfekt för den som vill prova på fallskärmshoppning. Fastspänd tillsammans med en erfaren instruktör kan du njuta av ett hopp med fritt fall från 3000-3500 meters höjd och en oförglömlig flygtur med milsvid utsikt.

Köp ditt tandemhopp här

DIBS - Payments made easy

Snabbt, säkert och direkt nedladdning av presentkortet efter genomförd betalning

Boka tid gör du sedan här

Filmning av hoppet beställs vid bokningen

Säsong
Vi har säsong för tandem från maj till oktober, men hör med oss även utanför dessa tider.
Under sommarmånaderna maj, juni, juli och augusti är det många som vill hoppa. Boka därför tid helst två till tre veckor i förväg, det är först till kvarn som gäller.

Om tandemhopp

”Oförglömligt”, ”magiskt”, ”ren eufori”. Det är stora ord men de har alla använts av nylandade tandemhoppare för att beskriva upplevelsen av ett fallskärmshopp. Ta steget och prova du också.

Söderhamns fallskärmsklubb har mer än 40 års erfarenhet av fallskärmshoppning. Eftersom vi älskar vår sport vill vi ge andra möjligheten att upptäcka samma njutning och glädje. Med ett tandemhopp kan vi erbjuda dig att, under kontrollerade former, få en unik möjlighet att prova på sporten.

När du kommer till hoppfältet tar våra erfarna tandeminstruktörer hand om dig och berättar allt du behöver veta inför ditt första fallskärmshopp. Därefter väntar en flygtur med vår Cessna upp till 3000-3500 meters höjd, följt av ett hopp med fritt fall i 200 km/h, fastspänd med instruktören.

Vill du fånga upplevelsen på bild har vi flera duktiga fotografer som kan dokumentera det fria fallet med video- eller stillbildskamera på hjälmen. Dessutom dokumenteras både förberedelserna och landningen och väljer du rörliga bilder klipps allt ihop till en film som du får skickad till dig efter bara någon dag. Vid stillbildsfotografering får du istället 50-100 högkvalitativa bilder levererade. Fotograf beställer du redan i samband med din tidsbokning.

Villkor

I stort sett alla kan genomföra ett tandemhopp. Det finns ingen övre åldersgräns, men den undre åldersgränsen är 12 år (om du är under 18 år behöver du målsmans tillstånd). Det är tre kriterier du måste uppfylla för att få hoppa:

Hälsa
Det räcker med att du är allmänt frisk. Vid betänkligheter rekommenderas att du kontaktar din behandlande läkare. Du får skriva på en hälso- och ansvarsdeklaration där du bekräftar att du är fullt frisk och att du har förstått att tandemhoppning innebär vissa risker. Handikapp är oftast inte något hinder men hoppet måste då diskuteras tillsammans med den tandeminstruktör som ska genomföra hoppet.

Längd och vikt
För att selen som du är fastspänd med ska passa får du inte vara kortare än 140 cm eller väga mer än 100 kg. Vi tillämpar även en maximal längd på 200 cm.

Alkohol/droger
Du får inte vara påverkad av droger eller alkohol vid hopptillfället. Då det bedrivs flygtrafik på ett hoppfält är all förtäring av alkohol eller droger totalt förbjuden på fältet enligt Luftfartverkets regler.

Försäkring
När du genomför ditt tandemhopp hos oss i Söderhamns fallskärmsklubb är du försäkrad genom Svenska Fallskärmsförbundets försäkringsbolag.

Inför hoppet

Kläder
Ta med dig oömma kläder, gymnastikskor eller kängor. Overall och handskar får du låna av oss.

Tid
Den tid du har fått av bokningen är den tid du förväntas komma till flygfältet. Om du skulle bli försenad ring och berätta det på telefonnummer: 070-559 51 24

Väder
Tyvärr kan vi varken styra eller förutspå vädret. Eftersom fallskärmshoppning är väderberoende kan hoppet bli uppskjutet eller inställt på grund av sådant som regn, heltäckande molntäcke eller hård vind. Vi ber om överseende med detta.

Hur går hoppet till?
Tandemhopp utförs av våra mest erfarna instruktörer. Iklädd en sele och tryggt ihopkopplad med instruktören får du följa med på en upplevelse utöver det vanliga.
Tillsammans faller ni fritt från 3000-3500 meter, vid 1500 meter utlöser instruktören fallskärmen och du kommer att känna en inbromsning. Efter att ha fallit i 200 km/h i nästan en minut kan du nu njuta av en otrolig utsikt hängandes under skärmen. Om du vill kan du själv vara med och styra. När ni närmar er marken bromsar instruktören in skärmen så att den stannar upp och ni landar mjukt på marken framför vänner och familj.

Hitta till oss

Söderhamns fallskärmsklubb håller till vid Moheds flygfält, intill riksväg 50, drygt 13 kilometer väster om Söderhamn.